mandag 9. mai 2011

Sosiale medier.

Mange forbinder sosiale medier med facebook. For det er som oftest det man bruker som eksempel for sosiale medier nå til dags. Sosiale medier hjelper mennesker med å komme i kontakt med hverandre på en enkel måte, som igjennom facebook, hvor man kan chatte med hverandre. På twitter kan man følge både vanlige personer, og kjente personer. Dette kan gjøre at man føler en kontakt med mennesker man vanligvis ikke har kontakt med.
Sosiale medier kan også hjelpe deg med å finne ut informasjon om et emne du lurer på. Som på Wikipedia, der søker du opp det emnet du lurer på og får opp flere alternativer du kan gå inn på.
Når man chatter sammen på facebook eller andre nettsteder bruker man ofte forkortelser, det er lettere å skrive når det går fortere. Og det blir ofte brukt metaforer, som når man sier "jeg skrev på veggen din i går". Det bruker man på facebook. Veggen er som en slags gjestebok hvor man skriver enten en hilsen eller noe du lurer på. Det kan være hva som helst. Hvis du drar hjem til en venninne skriver du jo ikke på veggen hennes, derfor blir dette metaforisk.
Smileys blir ofte brukt når man skriver, dette bruker man ofte for å undertrykke følelser og sinnsstemninger. Man bruker også disse "emotionene" i stedet for et ord. Som man nå kan gjøre på iphone. Hvis du skal skrive at du er hjemme kan det bli at man skriver " jeg er" også bruker man et bilde av et hus i steden.
De sosiale mediene utvikler seg hele tiden. Dette er en veldig spennende utvikling å følge med på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar